Najnowsze przepisy
Ciasto z borówkami to obowiązkowa pozycja do upieczenia w... ⇖ 11
Koktajl ze szpinakiem i bananem do doskonała propozycja... ⇖ 17
Piadina
Piadina to rodzaj chleba, flatbreada ze starożytną historią. Pierwsze ślady o przaśnym chlebie, który jest pradziadkiem Piadiny, sięgają 1200 roku p.n.e. Etruskowie przygotowywali kleik zbożowy smażony na rozgrzanych kamieniach. Starożytni Rzymianie bardzo polubili ten-chleb – i zaczęli go wytwarzać na początku z jęczmienia, następnie orkiszu, a kiedy zaczęto robić go z pszenicy, piadina stała się… Czytaj dalej Piadina Artykuł Piadina pochodzi z serwisu Możesz...
Przepisy z bloga
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 56
Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i Pochodzenie. Pasta... ⇖ 143
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 53
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 60
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 44
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 69