Pielmieni- pierożki syberyjskie
Źródło: http://krylowakuchnia.blogspot.com/2020/05/pielmieni-pierozki-syberyjskie.html
Pielmieni to tradycyjne pierożki syberyjskie popularne również w Rosji czy na Ukrainie. Pierożki są malutkie, bo wycinane ringiem o średnicy 5 cm, dlatego są w sam raz na jeden kęs. Wypełnione są po brzegi mięsnym nadzieniem i rosołkiem, który wytwarza się podczas gotowania pierożków. Zwykle podaje je się z maczane w occie spirytusowym, lub z gęstą kwaśną śmietaną, która...
Najnowsze przepisy
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany... ⇖ 13
Rzodkiewka to jedno z tych warzyw, które kojarzymy... ⇖ 17
Te czekoladowe muffinki przeniosą Cię prosto do galaktyki... ⇖ 16
There’s something truly magical about making an easy... ⇖ 19
Thanksgiving morning can be a whirlwind, right? Between the... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 454
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 558
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1186
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 596
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9974
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 775
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 874
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 431
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 391
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 382
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 319









































