Piperade – baskijskie leczo z papryką i szynką

Piperade – baskijskie leczo pełne smaku Kiedy pierwszy raz spróbowałem piperade w Kraju Basków, od razu poczułem znajome nuty smakowe. Papryka, pomidory, cebula – to przecież baza znana z polskiego leczo. Jednak w piperade dodaje się szynkę dojrzewającą Bayonne, a czasem jajka, c...
Najnowsze przepisy
Przepis na domowy chleb z pestkami dyni, który zawsze się... ⇖ 9
Rasa puławska to polskie dziedzictwo hodowlane cenione za... ⇖ 10
Sałatka z jajkiem z porem to przykład na to, że proste... ⇖ 10
Prosty przepis na domową przyprawę gyros! Taka przyprawa... ⇖ 12
Jeszcze kilka lat temu temat medycyny estetycznej kojarzył... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Kapustnica słowacka to tradycyjna zupa z kiszonej kapusty,... ⇖ 36
Maliniak to puszyste drożdżowe ciasto z malinami, dżemem... ⇖ 29
Historia Fusilli Giganti alla Eoliana Kiedy pierwszy raz... ⇖ 40
Pesto sardo z orzechami włoskimi, smak Sardynii w mojej... ⇖ 43
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 243
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 184
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 181
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 152
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 132
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 126
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 103