Placki z cukinii
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/placki-z-cukinii.html
Placki z cukiniiPlacki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, takie najbardziej lubimy. Możemy podać placuszki z różnymi sosami. My wybieramy najczęściej kwaśną, gęstą śmietanę i cukier. To jest danie naszego dzieciństwa!Składniki:1 cukinia 480 g2 jajka3 czubate łyżki mąki tortowej1/2 łyżeczka soliolej rzepakowy do smażenia200 ml śmietany 18%cukier do posypania plackówSposób wykonania:Cukinię myjemy, odkrawamy oba końce. Jeśli jest...
Najnowsze przepisy
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 7
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 7
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 14
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 37
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 50
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 41
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 196
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 61
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 45
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 143
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 41
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1826
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1212
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 727
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 699
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 604
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 568
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 488
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 470








































