Placki z cukinii
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/placki-z-cukinii.html
Placki z cukiniiPlacki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, takie najbardziej lubimy. Możemy podać placuszki z różnymi sosami. My wybieramy najczęściej kwaśną, gęstą śmietanę i cukier. To jest danie naszego dzieciństwa!Składniki:1 cukinia 480 g2 jajka3 czubate łyżki mąki tortowej1/2 łyżeczka soliolej rzepakowy do smażenia200 ml śmietany 18%cukier do posypania plackówSposób wykonania:Cukinię myjemy, odkrawamy oba końce. Jeśli jest...
Najnowsze przepisy
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 13
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 31
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 25
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne roladki... ⇖ 33
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 30
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 43
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 39
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 192
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 55
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 44
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 140
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1797
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1167
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 644
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 611
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 600
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 561
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 487
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 479
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 461







































