Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na elegancki i wyjątkowy obiad? Ten... ⇖ 15
Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością... ⇖ 31
Przepyszne ciasto. Kiedy przygotowałam je pierwszy raz na... ⇖ 67
Młoda kapusta z boczkiem i ziemniakami to pyszny wiosenny... ⇖ 35
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 36
Placki z soczewicy i głąbów
Przygotowując brokuły, zazwyczaj ludzie wyrzucają ich głąby. A szkoda, bo są jadalne i zawierają sporo pożytecznych składników. Ja zazwyczaj dodaję je do jajecznicy, omletów czy zup. A ostatnio połączyłam je z czerwoną soczewicą i uzyskałam pyszne placki, których część poszła na obiad, a część do burgerów. Składniki (na 10 placków): 200 ml czerwonej soczewicygłąby...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 15
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 63
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 86