Pomarańczowy kurczak po Chińsku
Źródło: https://rafalcook.com/2023/01/05/pomaranczowy-kurczak-po-chinsku/
Pomarańczowy kurczak po chińsku, chociaż mówienie, że jest to chińskie danie, jest lekko na wyrost. Danie to powstało w roku 1987, a jego pomysłodawcą jest Chef kuchni Andy Kao, który był wychowany i szkolił się w kuchni francuskiej. Obecnie Pan Kao, odpoczywa na emeryturze na Tajwanie, skąd oczywiście pochodzi. Natomiast samo danie powstało dla amerykańsko… Czytaj dalej Pomarańczowy kurczak po Chińsku Artykuł Pomarańczowy kurczak po Chińsku pochodzi z serwisu...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Makaron ryżowy fusion z boczkiem i kaparami Historia i... ⇖ 41
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 41
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 56








































