Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 6
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 22
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 50
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 39
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 57
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 93
Pomidorowe ragu z pieczarkami i soczewicą – wspaniały przepis w 100% wegański.
Ragu to wloski sos miesny podawany zazwyczaj do makaronu. To, co nazywamy bolognaise lub bolognese w Polsce, jest znane jako ragu we Wloszech. Ragu zostal pierwotnie stworzony dla papieza Pio VII przez jego szefa kuchni Alberto Alvisiego w XVIII wieku. Mieso mielone z tradycyjnego ragu zamienilam na soczewice oraz pieczarki. Uwazam, ze smak jest bardzo gleboki i wyrazisty. Pamietajcie jednak by go...
Przepisy z bloga
Danie pełne warzyw oraz przypraw dlatego bardzo smaczne. Z... ⇖ 702
Teraz już wiemy, że stan naszego miokrobiomu warunkuje... ⇖ 398
5 porcji warzyw / owoców w ciągu dnia, ten znany slogan... ⇖ 432
Marchewka zawsze była jednym z moich ulubionych warzyw.... ⇖ 346
Domowe curry nie jest takie trudne do przygotowania, trzeba... ⇖ 421