Najnowsze przepisy
Przepis na szybkie i bardzo efektowne ciasto, którym na... ⇖ 79
Surówka z czerwonej kapusty z sosem majonezowymProsta i... ⇖ 66
Dobre i ładne ciasta na komunię Zbiór przepisów i... ⇖ 32
Prykiel z Lipnicy – kuchnia podkarpacka
Prykiel z Lipnicy - kuchnia podkarpackaNa terenach dawnej Puszczy Sandomierskiej biały barszcz był jednym z najważniejszych dań codziennych. Charakterystyczny dla tego regionu czysty zakwas żytni, kiszony bez przypraw i dodatków, był bazą do przygotowania kwaśnej polewki zabielanej mlekiem lub śmietaną. Barszcz z reguły podawano na śniadanie, choć bywał również obiadem lub...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 42
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 96
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 81
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 111