PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI. NA SUCHYCH DROŻDŻACH

Składniki: na ok 14 szt2.5 szkl mąki pszennej4 łyżki cukrułyżeczka cukru waniliowego1 szkl mleka1 op. suchych drożdży (7g-8g)2 jajkaszczypta soliskórka otarta z cytryny1 duże jabłkoolej - do smażeniacukier, cukier puder, konfitura, dżem - do wykończenia racuchówWykonanie:Do ciepłego mleka dodajemy cukier, cukier waniliowy i suche drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy jajka, sól, skórkę z cytryny i mąkę. Mieszamy ciasto dokładnie. Przykrywamy folią i...
Najnowsze przepisy
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 9
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 14
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 13
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 173
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 55
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 68
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 759
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 294
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 245
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 180
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 173