PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI. NA SUCHYCH DROŻDŻACH

Składniki: na ok 14 szt2.5 szkl mąki pszennej4 łyżki cukrułyżeczka cukru waniliowego1 szkl mleka1 op. suchych drożdży (7g-8g)2 jajkaszczypta soliskórka otarta z cytryny1 duże jabłkoolej - do smażeniacukier, cukier puder, konfitura, dżem - do wykończenia racuchówWykonanie:Do ciepłego mleka dodajemy cukier, cukier waniliowy i suche drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy jajka, sól, skórkę z cytryny i mąkę. Mieszamy ciasto dokładnie. Przykrywamy folią i...
Najnowsze przepisy
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 18
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 34
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 31
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 33
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 46
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 53
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 39
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 37
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 37
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 34