Racuchy z rabarbarem
Źródło: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2024/11/racuchy-z-rabarbarem.html
Składniki:(porcja na ok. 20 sztuk, szklanka 250 ml)Drożdże 30 gCukier 2 łyżkiJajka 2Masło 25 gMąka 2,5 szklankiMleko 1,5 szklankiSól szczyptaRabarbar 250-300gCukier puder Przygotowanie:Do miski wlewamy letnie mleko, rozkruszamy drożdże, wsypujemy cukier, dodajemy roztopione masło, jajka oraz sól i całość mieszamy trzepaczką do rozpuszczenia się drożdży.Na koniec do miski przesiewamy mąkę i ponownie mieszamy trzepaczką. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-60...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Składniki: Subskrybuj Udostępnij Skomentuj Zostaw... ⇖ 269
Składniki:(porcja na 12-14 sztuk)Muszle makaronowe 12-14... ⇖ 391
Składniki: Subskrybuj Udostępnij Skomentuj Zostaw... ⇖ 405
Składniki:#stripsy #stripsykfc #kurczakizkfcfilet z... ⇖ 305
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































