Semla
Źródło: https://rafalcook.com/2023/04/13/semla/
Semla i jej krótka historia. Semla mała bułka o smaku kardamonu, wypełniona migdałami i bitą śmietaną. Fettisdag — to tłusty wtorek w Szwecji, kiedy bułki były zjadane przed chrześcijańskim postem. Oczywiście na początku Szwedzi zajadali … Artykuł Semla pochodzi z serwisu Kulinarny Atlas Świata.
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 4
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 19
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Makaron ryżowy fusion z boczkiem i kaparami Historia i... ⇖ 41
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 41
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58








































