Sernik tradycyjny wiedeński
Źródło: https://slodkiblog.pl/sernik-tradycyjny-wiedenski/
Przepis na tradycyjny sernik wiedeński, z rodzaju nieco cięższych i bardziej kremowych serników bez spodu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 90 min Składniki: (na tortownicę 16 cm) 500 g sera dobrej jakości z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 100 g masła 4 jajka 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka rodzynek 1 łyżka skórki kandyzowanej * Porcję z 1 kg sera polecam upiec w tortownicy o...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 169
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 179
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 188
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 219
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 173
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































