Najnowsze przepisy
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 1
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 22
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 23
Zdrowy i Smaczny Obiad dla Rodziny: Fit Placuszki na Każdy... ⇖ 25
Pierwszy raz zrobiłam brioszkę i zakochałam się w tym... ⇖ 7
Słodka focaccia z Piemontu na Św. Trzech Króli – „Focaccia della Befana”
Jutrzejsze Święto Objawienia Pańskiego tzw. „Epifenia” to obok Bożego Narodzenia jedno z najbardziej ukochanych świąt dla włoskich dzieci. Już dzisiaj z niecierpliwością czekają na staruszkę „Befana”, która na miotle przynosi im wiele prezentów i słodyczy. Ale 6 stycznia to także smutny dzień, który „tutte le feste porta via” w tłumaczeniu „zabiera wszystkie święta”, czyli ostatnia okazja do spotkania przy stole z bliskimi i delektowania się...
Przepisy z bloga
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 28
Pasztet z suszonymi grzybami to wyjątkowa propozycja na... ⇖ 46
Dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na jajka w... ⇖ 67