Najnowsze przepisy
Surówka z czerwonej kapusty z sosem majonezowymProsta i... ⇖ 3
Dobre i ładne ciasta na komunię Zbiór przepisów i... ⇖ 14
Ciasto z rabarbarem na kefirze to pyszne, szybkie i bardzo... ⇖ 51
Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat... ⇖ 10
Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjska
Słodka kapusta zapalona – kuchnia galicyjskaLokalizacja: LwówCałkiem niedawno na blogu gościł przepis na zupę zapalankę. Jej nazwa pochodzi od zasmażki, którą „zapala” się wywar. Jak się okazuje już 200 lat temu w Galicji Wschodniej używano tego określenia. W książce kucharskiej wydanej we Lwowie na początku XIX wieku znajdziemy wiele zapalonych dań, a pośród nich...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 42
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 95
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 81
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 111