Słona tarta (placek) z dynią z Reggio Emilia (Erbazzone di zucca) - Italian Pumpkin Tart - Erbazzone di zucca
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2017/10/sona-tarta-z-dynia-z-reggio-emilia.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:350 g mąki orkiszowej/ 12 oz spelt flour/ 350 g di farina di farro4 łyżki oliwy/ 4 tbs olive oil/ 4 cucchiai di olio d olivasól i pieprz do smaku/ salt and pepper to taste/ sale e pepe a piacereciepła woda (tyle, ile trzeba)/ lukewarm water/ acqua tiepida...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































