Najnowsze przepisy
Wilgotne ciasto z rabarbarem i kruszonką, które idealnie... ⇖ 8
Roladki drobiowe z mozzarellą, cheddarem i szczypiorkiem... ⇖ 11
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 9
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 17
Sos beszamelowy – przepis krok po kroku
Sos beszamelowy, biały, kremowy, niezwykle delikatny i otulający, to bez wątpienia król sosów. Od dawna jest częścią włoskiej tradycji kulinarnej. Bez beszamelu trudno wyobrazić sobie lasagne lub cannelloni, ale również zapiekanki np. z pieczonymi warzywami. Wiele osób kupuje gotowy sos, ale nie warto, ponieważ jego przygotowanie jest naprawdę bardzo proste. Wystarczy tylko kilka podstawowych składników: mleko, masło oraz mąka i przestrzegać kilku zasad, aby cieszyć się...
Przepisy z bloga
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 17
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 31