Sos pieczarkowy z mortadelą
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2025/02/sos-pieczarkowy-z-mortadela.html
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pyszne. Czegóż więcej trzeba? Jedynie polecajki ode mnie :) PolecamArek GieSkładniki:500 g mortadeli500 g pieczarek2 łyżki masła3 ząbki czosnku1 łyżka suszonego lubczyku1 pełna łyżka mąki1 łyżka gęstej śmietany 18%3 łyżki oleju500 ml zimnej wodysól, pieprzPrzygotowanie:Mortadelę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem.Na rozgrzanym...
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 13
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 17
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 13
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Najsamprzód napiszę, że to danie smakuje tylko z... ⇖ 54
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 134
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 106
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 98
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 96
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 66
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 66
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 61
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 48









































