Sos pieczarkowy z mortadelą

Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pyszne. Czegóż więcej trzeba? Jedynie polecajki ode mnie :) PolecamArek GieSkładniki:500 g mortadeli500 g pieczarek2 łyżki masła3 ząbki czosnku1 łyżka suszonego lubczyku1 pełna łyżka mąki1 łyżka gęstej śmietany 18%3 łyżki oleju500 ml zimnej wodysól, pieprzPrzygotowanie:Mortadelę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem.Na rozgrzanym...
Najnowsze przepisy
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 7
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 14
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 11
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 15
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 100
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 84
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 84
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 73
Czasami człowiek siedzi i duma, co by tu zjeść dobrego,... ⇖ 105
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 759
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 293
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 244
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 180
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 173