Sos pomidorowo-cukiniowy z bazylią i czosnkiem

Kolejna wersja sosu, który stworzyłam z nadmiaru warzyw. Tym razem wersja z bazylią i czosnkiem. Do sosu dodałam świeżą bazylię z warzywniaka ale można użyć również suszonej. Sos ten podobnie jak sos z dodatkiem papryki i oregano, można podawać na ciepło jak i na zimno.składniki:4 kg mięsistych pomidorów1 kg cukinii bez pestek i skóry600 g cebuli10 średnich ząbków...
Najnowsze przepisy
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 2
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 5
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 13
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 11
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Prosta przekąska ale za to w postaci pięknej kompozycji.... ⇖ 433
Prosta sałatka a jaka pyszna. Cztery główne składnki a... ⇖ 168
Pyszna kolorowa sałatka z kurczakiem. Tym razem kurczaka... ⇖ 232
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 321
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272