Sos z tuńczyka z pędami chmielu
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/04/sos-z-tunczyka-z-pedami-chmielu/
Pędy dzikiego chmielu znacie? Można o nich powiedzieć, że to takie „dzikie szparagi”. Teraz wiosną warto korzystać z dzikich roślin jadalnych, robili to nasi przodkowie na przednówku szczególnie by dostarczyć sobie witamin i minerałów. Warto nauczyć się rozpoznawać podstawowe jadalne chwasty: podagrycznik, pokrzywę, mniszek lekarski, babkę lancetowatą, szczaw, komosę zwaną lebiodą czy też pędy dzikiego … Artykuł Sos z tuńczyka z pędami chmielu pochodzi z...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 12
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Ciekawa podróż śladami najbardziej tajemniczej postaci... ⇖ 20
Kiedy za oknem szaruga, a temperatura spada, instynktownie... ⇖ 46
Jesienny spacer po lesie to nie tylko okazja do złapania... ⇖ 53
Szynka pieczona w airfryer Szynka, królowa świątecznych... ⇖ 112
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 83
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 93
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 56









































