Najnowsze przepisy
Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością... ⇖ 17
Przepyszne ciasto. Kiedy przygotowałam je pierwszy raz na... ⇖ 44
Młoda kapusta z boczkiem i ziemniakami to pyszny wiosenny... ⇖ 21
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 28
29.04.2024 Magda Składniki (na 2 duże porcje): pęczek... ⇖ 21
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Kotleciki z... ⇖ 34
Sycylijskie ciasteczka migdałowe – „Paste di mandorla”
Sycylijskie ciasteczka migdałowe – „Paste di mandorla” to obok sycylijskich cannoli i pieczonej cassaty siciliana jedne z najsłynniejszych włoskich deserów, pochodzące z południa Włoch. Ciasteczka, które w pełni oddają kolory, smaki i aromaty słonecznej Sycylii. Przygotowanie ciasteczek jest niezwykle proste i wymaga tylko 4 składników: migdałów, białek, cukru i aromatu migdałowego. Do dekoracji możemy użyć kandyzowane owoce lub migdały. Ciasteczka są...
Przepisy z bloga
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na słodkie... ⇖ 57
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 36
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 33