Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 11
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 9
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 17
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 29
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 20
Sycylijskie ciasteczka migdałowe – wielkanocne „Quaresimali”
Wielkanoc lada chwila, dlatego chciałabym zaproponować Wam przepis na tradycyjne sycylijskie ciasteczka migdałowe – wielkanocne „Quaresimali” (zw. pupatelli). Pyszne sycylijskie ciastka, które z wyglądu przypominają bardzo popularne „cantucci”. W przeciwieństwie do toskańskich ciastek „quaresimali” przygotowujemy z dodatkiem mąki migdałowej, białek i bez masła. Ciastka aromatyzowane są nie tylko skórką cytrynową, ale także...
Przepisy z bloga
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na słodkie... ⇖ 45
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 36
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 33