Syrop z pigwowca japońskiego do herbaty.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2024/09/syrop-z-pigwowca-japonskiego-do-herbaty.html
Składniki :1 kg owoców pigwowca japońskiego ( waga po usunięciu pestek )70 - 80 dkg cukruSposób wykonania :Owoce pigwowca umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, usuń pestki, pokrój na cieniutkie plasterki. Wsyp do wcześniej wyparzonego i osuszonego słoja lub garnka. Dodaj cukier, dokładnie wymieszaj, aby wszystkie owoce były nim oblepione. Odstaw pod przykryciem w ciemne miejsce na 24 - 48 godzin. Od czasu do czasu zamieszaj, aby cukier się rozpuścił. Następnie przełóż syrop razem...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 105
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 192
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 211
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 220
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 229
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52








































