Szarlotka dla Emi
Źródło: https://www.kronikapiekarnika.pl/2019/03/szarlotka-dla-emi.html
Szarlotka na półkruchym, dość miękkimi wysokim spodzie, z chrupiącą warstwą ciasta na wierzchu.Aromatyczna, długo utrzymuje świeżość,ale dla mnie najsmaczniejsza zaraz po upieczeniui lekkim przestudzeniu.Taka babcina klasyka, choć przepis nie od mojej babci zapożyczony.Miłe wspomnienia - przyjaciółka mojej córki,w czasach, gdy jeszcze obawiałam się ostre narzędziado jej...
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 6
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 30
Wracam z poczuciem zaniedbania Kroniki.Ale z wyjątkowym... ⇖ 75
Gorąco.. po wyciagnięciu kolejnego pudełka z lodami z... ⇖ 133
To nie wypiek z dziś, choć nie powiem,kto wie, czy zaraz... ⇖ 126
Śpieszę do Was w niedzielny poranek,może znajdziecie... ⇖ 144
Dziś mam dla Was deser.Zastanawialiście się, czy to już... ⇖ 160
Nie zdążyłam przed Wielkanocą, a planowałampodzielić... ⇖ 137
Dziś dla Was szybka, przedświąteczna propozycja - moja... ⇖ 160
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































