Najnowsze przepisy
Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością... ⇖ 12
Przepyszne ciasto. Kiedy przygotowałam je pierwszy raz na... ⇖ 34
Młoda kapusta z boczkiem i ziemniakami to pyszny wiosenny... ⇖ 15
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 22
29.04.2024 Magda Składniki (na 2 duże porcje): pęczek... ⇖ 17
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Kotleciki z... ⇖ 32
Szwajcarski chleb z kantonu Ticino
Chleb zaproponowany przez Amber w majowej piekarni jest tradycyjnym wypiekiem kantonu Ticino, włoskiej części Szwajcarii. Ma charakterystyczny kształt dzięki przecięciu kilku pojedynczych bułek zrośniętych ze sobą. Jada się go przy wspólnym stole, odrywając po kawałku. Można go upiec na zaczynie lievito, na bidze lub samych drożdżach. Moje chlebki pieczone były na zakwasie...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 15
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 63
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 86