Tajine z ośmiorniczkami, przegrzebkami i kalmarami skąpane w sosie pomidorowym
Źródło: https://www.adriia.com/2024/09/tajine-z-osmiorniczkami-kalmarami-i.html
Tajine z ośmiorniczkami, przegrzebkami i kalmarami skąpane w sosie pomidorowym– Moja Przygoda z Marokańskimi RarytasamiKiedy po raz pierwszy pomyślałam o jedzeniu ośmiorniczek, kalmarów i małż św. Jakuba, muszę przyznać, że nie byłam zbyt entuzjastyczna. Owoce morza zawsze wydawały mi się nieco egzotyczne, a może nawet zbyt odważne dla mojego podniebienia. Ale jak to bywa w życiu – czasem zmiany przychodzą niespodziewanie i całkowicie odmieniają nasze postrzeganie. I...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 14
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 22
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 27
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 28
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 32
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Marokańska sałatka z pomarańczy z cynamonem i wodą z... ⇖ 35
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 42
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 54
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 47
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 54
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 74
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 66
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3138
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2179
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1521
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 728
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 712
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 701
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 666









































