Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 26
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 29
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 37
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 45
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 30
Tarta migdałowa ze śliwkami
A właściwie powinnam napisać tarta migdałowa ze śliwkami i niespodzianką ???? Tą niespodzianką jest dżem z czarnej porzeczki, który podgrzany wylewa się na tartę wyciągniętą z pieca. Coś pysznego ???? Przepis pochodzi z Francji (Tarte aux quetsches) i jest kolejną propozycją z serii „podróże z wypiekami” Uwaga: Szklanka 200 ml Składniki na ciasto: 1 czubata szklanka mąki tortowej 1 ½ szklanki mielonych migdałów 2 żółtka 1/3 szklanki cukru 1 szczypta soli Skórka...
Przepisy z bloga
Pokochasz te deserki karpatka z owocami, ponieważ łączą... ⇖ 77
Po 2 miesiącach spędzonych na Sycylii oraz dodatkowych... ⇖ 58