tarta z rabarbarem i budyniem

składniki na ciasto kruche:250 g mąki80 g cukru pudru150 g masła1 jajko1 szczypta soli wykonanie:Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do foliowego woreczka spożywczego i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Schłodzone ciasto wałkujemy, przekładamy do foremki na tartę (ok. wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Wylepiamy dno i boki tarty. Ciasto […]
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 17
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 185
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 41
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 160
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 199
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 374
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 176
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204