tarta z rabarbarem i budyniem

składniki na ciasto kruche:250 g mąki80 g cukru pudru150 g masła1 jajko1 szczypta soli wykonanie:Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do foliowego woreczka spożywczego i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Schłodzone ciasto wałkujemy, przekładamy do foremki na tartę (ok. wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Wylepiamy dno i boki tarty. Ciasto […]
Najnowsze przepisy
Ricotty pierwszy raz spróbowałem podczas wakacji we... ⇖ 13
Pasta serowo-jajeczna z rybą to pyszna, domowa pasta... ⇖ 12
Oh, let me tell you about my absolute favorite dish for... ⇖ 17
Ah, cranberry desserts during Thanksgiving! There’s just... ⇖ 14
Oh, let me tell you, cranberry cocktails are the absolute... ⇖ 13
Thanksgiving wouldn’t be the same without a vibrant,... ⇖ 13
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 14
Oh, let me tell you about this delightful corn side dish... ⇖ 14
Przepisy z bloga
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 45
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 164
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 201
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 375
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 178
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 836
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 380
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 359
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 344
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 274