Te faworki to petarda, wychodzą pyszne i kruchutkie, wprost rozpływają się w ustach
Źródło: https://www.obzarciuch.pl/2025/01/te-faworki-to-petarda-wychodza-pyszne-i.html
Oprócz pączków w karnawale nie może zabraknąć faworków. Faworki z tego przepisu wychodzą przepyszne, kruchutkie, wręcz rozpływają się w ustach. Są to chyba nasze ulubione faworki. Dzieci mówią, że te faworki to petarda. Zawsze kiedy je robię to porywają jeden faworek za drugim, nawet dorosłym ciężko się jest im oprzeć. Polecam ten przepis. Zajrzyjcie też tutaj po inne karnawałowe przepis. Znajdziecie tam mnóstwo propozycji na pączki, faworki i inne smakołyki na...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 3
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 4
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 19
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 16
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 165
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 321
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 417
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 284
Kotlety schabowe po japońsku to przepyszne i soczyste... ⇖ 353
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 473
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 450
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 389
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 352
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 341
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 222









































