Tkalya – klasyczna marokańska potrawa z podrobów z kiszonymi cytrynami i oliwkami

Tkalya – klasyczna marokańska potrawa z podrobów z kiszonymi cytrynami i oliwkamiPodczas naszego pobytu w Maroku miałam okazję spróbować wielu lokalnych smaków, ale jedno danie szczególnie zapisało się w mojej pamięci – tkalya. To potrawa niezwykle aromatyczna, duszona powoli z przyprawami i ziołami, a jej smak idealnie oddaje charakter marokańskiej kuchni.Tkalya (znana też jako tkalia lub douara) to tradycyjne marokańskie danie z podrobów, najczęściej baranich. Nazwa...
Najnowsze przepisy
Marchewka to jedno z tych warzyw, które niemal każdy zna... ⇖ 9
Domowe przetwórstwo ma w sobie coś wyjątkowego – smak... ⇖ 15
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 154
Są takie przepisy, które wyglądają bardzo efektownie, a... ⇖ 21
04.10.2025 Magda Owsianka z patelni to świetny sposób... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Kremowa zupa z cukinii i groszku– delikatna, zdrowa i... ⇖ 65
Lemoniada- Citronnada– tylko 3 składniki, a smak jak z... ⇖ 114
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 99
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 118
Basbousa– słodycz ze semoliny z Bliskiego Wschodu w... ⇖ 106
Tajine z kurczakiem, karmelizowaną cebulą i rodzynkami–... ⇖ 76
Muffinki z malinami i serkiem mascarpone– puszyste,... ⇖ 128
Domowa Pizza Margherita Pizza Margherita to klasyka, która... ⇖ 151
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 154
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 76
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 72
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 64
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 57