Najnowsze przepisy
Och, jak my uwielbiamy kanapki z tą pastą! Robię ją... ⇖ 17
Kiełbasa żywiecka bez wędzenia Kiełbasa żywiecka bez... ⇖ 18
trofie - makaron z semoliny i pesto z bazylii
Trofie to tradycyjny makaron z Ligurii o pięknym, niespotykanym kształcie, a trzeba go wykonać ręcznie, wałeczek po wałeczku.Ciasto do zrobienia trofie robi się tylko z semoliny i wody, jedynie ze szczyptą soli i odrobiną oliwy, bez dodatku jajek. Taki makaron można dłużej przechowywać, nie ma w nim wrażliwych na zepsucie składników. Tradycyjnie jada się go z pesto z bazylii,...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 261
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 187
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 261
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 209
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 184
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 242