Najnowsze przepisy
Kajmakowiec bez pieczenia to pyszne ciasto na herbatnikach,... ⇖ 0
Ciasto dupa pawiana to deser o śmiesznej nazwie i cudownym... ⇖ 13
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola.... ⇖ 3
Prosta, a zarazem smaczna i szybka do zrobienia surówka z... ⇖ 1
Sałatka z tortellini i paluszkami krabowymi. Dodatek... ⇖ 8
Truskawkowy sernik na zimno w pucharkach to idealny deser... ⇖ 20
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 16
„Typy” mąki pszennej i jej zastosowanie
Mąkę pszenną zaliczamy do jednej z podstawowych mąk chlebowych. Na terenach obecnej Polski była ona zawsze łatwo dostępna, stąd jej ogromna popularność. Wyróżniamy kilka typów mąki pszennej. Począwszy od typu 405, który wskazuje na bardzo niską zawartość „popiołu” czyli związków mineralnych (patrz zakładka typy mąki), aż po mąkę oznaczoną jako typ 3000,...
Przepisy z bloga
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 574
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 89
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 591
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 89