Najnowsze przepisy
Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością... ⇖ 12
Przepyszne ciasto. Kiedy przygotowałam je pierwszy raz na... ⇖ 34
Młoda kapusta z boczkiem i ziemniakami to pyszny wiosenny... ⇖ 15
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 22
29.04.2024 Magda Składniki (na 2 duże porcje): pęczek... ⇖ 16
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Kotleciki z... ⇖ 32
Żur postny z grzybami
Żur postny z grzybamiW okresie postu żur i śledź to najczęściej przyrządzane potrawy w dawnej kuchni polskiej. Żur postny różnił się od świątecznego znacznie. Nie dodawano do niego mięsa i białej kiełbasy, gotowano go na warzywach i grzybach suszonych. Na wsi każda szanująca się gospodyni miała w spiżarni zakwas z mąki żytniej, gotowała na nim żurki i na śniadanie i na...
Przepisy z bloga
Sos tzatziki z polskim akcentem Doskonały do mięs z... ⇖ 28
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 73
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 46
Schab gotowany z ziołamiSchab gotowany w aromatycznym... ⇖ 47
Murzynek z truskawkamiUpieczemy ciasto bardzo popularne,... ⇖ 27