Najnowsze przepisy
Surówka z czerwonej kapusty z sosem majonezowymProsta i... ⇖ 8
Dobre i ładne ciasta na komunię Zbiór przepisów i... ⇖ 16
Ciasto z rabarbarem na kefirze to pyszne, szybkie i bardzo... ⇖ 58
Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat... ⇖ 12
Wątróbka duszona – kuchnia podkarpacka
Wątróbka duszona – kuchnia podkarpacka Wątróbka to danie, które w moim rodzinnym domu zawsze przygotowywało się tak samo – była to wątróbka duszona z cebulą w sosie własnym. Przepis z okolic Brzozowa jest nieco inny. Podsmażoną wątróbkę dusi się w wywarze warzywnym, a na koniec sos wzbogaca się śmietaną i posypuje natką pietruszki. Z takimi dodatkami wątróbka nabiera...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 42
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 95
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 81
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 111