Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 21
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 32
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 56
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 44
Wielkanocna baba parzona – kuchnia podkarpacka
Wielkanocna baba parzona – kuchnia podkarpacka Drożdżowa baba to jedna z najstarszych kulinarnych tradycji związanych z Wielkanocą. Wypiek tak zwyczajny, jak i wyjątkowy. Z jednej strony przygotowuje się ją z niewielu prostych składników, z drugiej strony wymaga trochę czasu i serca, by ciasto było pulchne i ładnie wyrośnięte. Najdelikatniejsze baby pieczono niegdyś z ogromnych...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 45
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 98
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 83
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 113