Świeżynka mazurska
Źródło: https://maminek61.blogspot.com/2014/04/swiezynka-mazurska.html
Świeżynka, czyli łopatka zapiekana w cebuli.Składniki:-ok. 1,5 kg łopatki wieprzowej-4-5 cebul-2 ząbki czosnku-sól, pieprz ziołowy i naturalny-olej-1/2 szklanki wody Mięso kroimy w plastry i przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i naturalnym.Pozostawiamy na ok. godzinę. Cebulę i czosnek kroimy. Mięso podsmażamy z obu stron na...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 17
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 140
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 295
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 422
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































