Włoska babka migdałowo-cytrynowa (z Mantui) - Mantua Cake Recipe - Torta mantovana
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2017/09/woska-babka-migdaowo-cytrynowa-z-mantui.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti200 g skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej/ 7 oz potato or corn starch/ 200 g di fecola o amido100 g mąki/ 3.5 oz plain white flour/ 100 g di farina (di grani antichi)150 g masła/ 5 oz butter/150 g di burro80 g migdałów/ 3 oz almonds/ 80 g di mandorle4 jajka/...
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 21
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 109
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































