Najnowsze przepisy
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 9
29.04.2024 Magda Składniki (na 2 duże porcje): pęczek... ⇖ 10
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Kotleciki z... ⇖ 22
Szybkie i proste do przygotowania, bezproblemowe i tylko z... ⇖ 14
Sos tzatziki z polskim akcentem Doskonały do mięs z... ⇖ 20
Włoska polenta – przepis i ciekawostki
Włoska polenta to jedno z najbardziej tradycyjnych dań północnych Włoch, które otrzymuje się z mieszanki mąki kukurydzianej i wody. We Włoszech wykorzystanie kukurydzy zaczęło się rozprzestrzeniać w XVI wieku. Na początku jako pasza dla bydła. Z czasem kukurydza rozpowszechniła się jako jeden z głównych składników żywności biednych chłopów głównie w północnych regionach. Kukurydza była mielona, następnie gotowana z wodą i podawana jako polenta z dodatkiem...
Przepisy z bloga
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na słodkie... ⇖ 56
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 36
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 33