Najnowsze przepisy
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 4
29.04.2024 Magda Składniki (na 2 duże porcje): pęczek... ⇖ 10
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Kotleciki z... ⇖ 12
Szybkie i proste do przygotowania, bezproblemowe i tylko z... ⇖ 12
Sos tzatziki z polskim akcentem Doskonały do mięs z... ⇖ 20
Włoska zupa cebulowa z Toskanii – „Carabaccia”
Zupa cebulowa „Carabaccia” nazywana również „Fiorentina” to typowe pierwsze danie kuchni toskańskiej pochodzące z Florencji. Jest to jeden z najbardziej znanych i cenionych na świecie przepisów toskańskich, za którym kryje się wielowiekowa historia. Legenda głosi, że toskańska zupa cebulowa uwielbiana była nie tylko przez Leonarda da Vinci, ale również przez Katarzynę Medycejską, włoską księżną i żonę francuskiego króla Henryka II Orleańskiego....
Przepisy z bloga
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na słodkie... ⇖ 55
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 36
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 33