Włoska zupa cebulowa z Toskanii – „Carabaccia”
Źródło: https://lagrandepiccolacuoca.com/wloska-zupa-cebulowa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=wloska-zupa-cebulowa
Zupa cebulowa „Carabaccia” nazywana również „Fiorentina” to typowe pierwsze danie kuchni toskańskiej pochodzące z Florencji. Jest to jeden z najbardziej znanych i cenionych na świecie przepisów toskańskich, za którym kryje się wielowiekowa historia. Legenda głosi, że toskańska zupa cebulowa uwielbiana była nie tylko przez Leonarda da Vinci, ale również przez Katarzynę Medycejską, włoską księżną i żonę francuskiego króla Henryka II Orleańskiego....
Najnowsze przepisy
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 5
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 21
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Jeśli uwielbiacie zapach pieczonych jabłek, cynamonu i... ⇖ 43
Jesień to idealny czas na ciepłe, aromatyczne dania,... ⇖ 35
Nie ma nic bardziej włoskiego niż prosty, aromatyczny sos... ⇖ 44
Jesień to czas, gdy aromaty cynamonu, pieczonych jabłek,... ⇖ 55
Jesień pachnie śliwkami, cynamonem i świeżo upieczonym... ⇖ 64
Pulpeciki z drobiu to jedno z tych dań, które zawsze się... ⇖ 60
Dorsz to jedna z tych ryb, które doskonale wpisują się w... ⇖ 64
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 108
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58








































