Najnowsze przepisy
Prosta i pyszna, idealna na kanapki, kilka chwil i kilka... ⇖ 12
Leniwe z ziemniakami i serem Rewelacyjne, banalnie proste i... ⇖ 14
Zupa taco rozgrzeje w chłodne dni. Pysznym i chrupiącym... ⇖ 14
Mimo, że potocznie nazywamy je bzami to lilaki nie mają z... ⇖ 10
Przepis na soczyste mięso z piersi indyka na obiad. Moja... ⇖ 34
Schab pieczony idealny na kanapki. Z tego przepisu schab... ⇖ 44
Kolacja to doskonała okazja do delektowania się smacznym... ⇖ 33
Przepis na prostą zupę na każdy dzień! Ta pyszna zupa... ⇖ 36
składniki:1 słoik selera konserwowego1 puszka ananasa1... ⇖ 32
Włoskie ciastka bakaliowe – „Pan dei morti”
W dniach 1 i 2 listopada na włoskich stołach, głównie w Lombardii, pojawiają się ciastka „Pan dei morti” (w tłumaczeniu „chleb zmarłych”). Przygotowywane są dla zmarłych, którzy w nocy z 1 na 2 listopada wracają na ziemię z zaświatów, stawiając czoła długiej i męczącej podróży. Kruche ciasteczka, migdały, rodzynki, suszone figi, kakao, wino … to tylko niektóre ze składników, które sprawiają, że ciastka oprócz charakterystycznego lekko...
Przepisy z bloga
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 29
Pasztet z suszonymi grzybami to wyjątkowa propozycja na... ⇖ 49