ZAKWAS BURACZANY
Źródło: http://smaczne-zdrowe.blogspot.com/2013/12/zakwas-buraczany.html
Od dawna chodzil za mna zakwas buraczany ale ciagle zapominalam kupic buraki. Zalet picia zakwasu jest bardzo wiele, mnie osobiscie zalezalo na tym by uzyc go do barszczu. Kiedys juz przygotowywalam taki zakwas ale byl z ogromna iloscia cukru, nie wiem dlaczego... Poniewaz cukru staramy sie nie uzywac wcale, poszukalam cos ,co bedzie odpowiadalo naszym gustom. Troszke pokombinowala...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Słynna wuzetka, dzisiaj w wersji mini. Ostatnio królują... ⇖ 674
Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu,... ⇖ 512
Rogaliki mleczne, maślane, na kleiku tangzhong, są lekkie... ⇖ 852
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z... ⇖ 832
Ciasto Ferrero Rocher, to proste, pyszne i zarazem bardzo... ⇖ 872
Te pączki obok tradycyjnych na mleku krowim, są u nas... ⇖ 796
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































