Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do przepisu na ciasto z rabarbarem i owocami... ⇖ 13
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z dynią Czekoladowe... ⇖ 15
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z owocami Czekoladowe... ⇖ 9
Wprowadzenie do ciasta marcepanowego z owocami Ciasto... ⇖ 9
Wprowadzenie do Wielkanocnej babki z lukrem Wielkanocna... ⇖ 10
Wprowadzenie do malinowej babki czekoladowej Dlaczego warto... ⇖ 9
Wprowadzenie do przepisu na Ciasto z truskawkami i... ⇖ 11
Wprowadzenie do Ciasta Orzechowego z Kremem Budyniowym... ⇖ 12
Zakwas na żurek

200 g mąki razowej żytniej typ20001 litr przegotowanej ostudzonej wody4 ząbki czosnku8 ziarnek pieprzu czarnego4 ziarna ziela angielskiego4 liście lauroweWodę przelewany do wyparzonego słoika lub garnka kamiennego , dosypujemy mąkę i dokładnie mieszamy . Do całości dodajemy liście laurowe , ziarna ziela angielskie oraz pieprzu czarnego oraz obrany pokrojony w plasterki czosnek .Całość przykrywamy gazą lub bawełnianą szmatką i zawiązujemy tak by nie spadła z niego ....
Przepisy z bloga
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 duża cebula2 łyżki... ⇖ 80
PULPETY500 g mięsa2 łyżki bułki tartej1 jajko15 całych... ⇖ 59
1 galaretka gruszkowa300 ml wrzącej wody400 g jogurtu... ⇖ 54
Często zostaje mięso czy kiełbasa z grilla , często... ⇖ 142
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1751
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 883
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 839
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 567
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 482
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 459