Najnowsze przepisy
Co to jest za atar? Najprościej: znana i używana w kuchni... ⇖ 3
Jeżeli zastanawiasz się jakie zdrowotne właściwości... ⇖ 17
Witajcie mam dla was dziś coś specjalnego a mianowicie... ⇖ 32
Zieleń wybuchła już na całego, a powietrze nieśmiało... ⇖ 21
Miałam skyr na dacie i padającego banana, więc chciałam... ⇖ 39
Pasta Sugo al pesto di rucola – Historia i Pochodzenie.... ⇖ 28
Zakwas na żurek
Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez żurku. Jednak, żeby miał dobry smak, potrzebuje dobrego zakwasu. Wiele osób obawia się przygotowania zakwasu w domu (sama do nich należałam), ale zapewniam, że jest to banalnie proste. Musimy wybrać jedynie odpowiednią mąkę -najlepiej typ 1850 lub 2000, zalać wodą i czekać. Reszta, to już nie czarna magia, a po prostu biologia z bakteriami...
Przepisy z bloga
Dzień dobry! Pod koniec sezonu jagodowego wpadam tu z... ⇖ 247
Witajcie! Mam coś pysznego. Minijagodzianki z foremki na... ⇖ 232
Dzień dobry! Dzisiaj kulinarnie zapraszam do Grecji, a... ⇖ 234
Dzień dobry!W ramach świątecznych przygotowań mam dla... ⇖ 296
W tym roku zdecydowanie nie mam ochoty na świąteczne... ⇖ 448