Zapiekane kopytka z kurczakiem w sosie grzybowym
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2025/06/zapiekane-kopytka-z-kurczakiem-w-sosie.html
Dodatkowa obróbka w postaci pieczenia, przenosi danie na wyższy level. Aromaty stopniowo przegryzają się, smak wyostrza. Jeśli ktoś sądzi, że tak nie jest, to polecam zrobić pół na pół, czyli połowę zrobić normalnie, drugą zaś zapiec. Ja zdecydowanie polecam tą drugą opcję.Arek GieSkładniki:750 g mrożonych kopytek700 g filetów z kurczaka1 garść suszonych grzybów1 łyżka ziół prowansalskich1 łyżka suszonego lubczyku150 ml śmietanki 30%1 pełna łyżka mąki3...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Najsamprzód napiszę, że to danie smakuje tylko z... ⇖ 54
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 135
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 106
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 102
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 96
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































