Zapiekanka orkiszowo-dyniowa z migdałami (wg św. Hildegardy)- Spelt, Almond And Pumpkin Bars - Barrette di spelta, zucca e mandorle
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2022/12/zapiekanka-orkiszowo-dyniowa-z-migdaami.html
#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki /Ingredients/Ingredienti100 g płatków orkiszowych/ 3.5 oz spelt flakes/ 100 g di fiocchi di farro spelta100 g pulpy dyniowej/ 3.5 grated pumpkin/ 100 g di polpa di zucca grattugiata30 g migdałów/ 1 oz almonds/ 30 g di mandorle30 g daktyli/ 1 oz datteri/ 30 g di dates2-3 łyżki masła lub...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































