Zupa grzybowa
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/09/zupa-grzybowa.html
2 litry czystego rosołu500 g obgotowanych leśnych grzybów3 średnie wielkości marchewki2 średnie pietruszki1/4 średniego seleraBiała część z pora1 łyżka mielonych suchych grzybów100 g żytniego makaronu świderki2 łyżki posiekanej natki pietruszkiduża szczypta gałki muszkatołowejprzyprawy- sól , pieprz , maggiRosół zagotowujemy dodajemy do niego grzyby (gotuję grzyby od zagotowania około 30 minut następnie studzę ) , pokrojoną w pół plasterki por i potarte na grubych...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 17
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 32
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 36
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































