Zupa z żółtej soczewicy
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2018/04/zupa-z-zotej-soczewicy.html
Żolta soczewica charakteryzuje sie bardzo delikatnym smakiem. Jej czas gotowania jest krotki (maksymalnie 10 min), dzieki czemu potrawy mozna przygotowac w mgnieniu oka.Jest polecana osobom aktywnym fizycznie ze wzgledu na wysoka zawartosc bialka. Bogata w kwas foliowy, skrobie, wapn, fosfor i zelazo. Obniza poziom zlego cholesterolu, stabilizuje prace ukladu pokarmowego. Zawiera spora ilosc blon...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Najsamprzód napiszę, że to danie smakuje tylko z... ⇖ 54
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 136
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 106
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 103
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 96
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































