Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 5
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 18
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 47
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 38
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 53
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 92
Zupa zapalanka – kuchnia podkarpacka
Zupa zapalanka – kuchnia podkarpacka Przypalanka, pochlapka, zalewajka, zarzucajka i zapalanka – czy mówią Wam coś te nazwy? Wszystkie one wywodzą się z Podkarpacia i są lokalnymi nazwami różnych zup gotowanych niegdyś na tych terenach. Łączy je również to, że wszystkie nazwy wiążą się bezpośrednio z jakąś cechą danej zupy – sposobem zagęszczania, rodzajem zasmażki...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 44
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 98
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 83
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 113