Mamy 170124 przepisów na 557 blogach.

Wyświetlono: 32 razy

Typowe surowce i potrawy w kuchni polskiej

Typowe surowce i potrawy w kuchni polskiej

Na tle kuchni innych krajow typowe dla kuchni polskiej i zachodnioslowianskiej sa weglowodany, czyli potrawy zbozowe – kasze, pieczywa i roznorodne potrawy maczne – kluski, pierogi, zupy, sosy czy fermenty. Polska nie jest krajem wylacznie rolniczo-uprawnym, ale rowniez obficie zalesionym...

Zobacz przepis...


Zobacz również...

Ciasto z połówkami jabłek

Ciasto z połówkami jabłek

Sezon na jablka czas zaczac. Przedstawiam przepis na proste i zarazem... ⇖ 4632

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter to szwedzkie bułeczki szafranowe wypiekane na święto... ⇖ 4

Risotto z szałwią i...

Risotto z szałwią i...

Jeśli szukaliście kiedykolwiek sera z błękitną pleśnią, który... ⇖ 11

Czekoladowo...

Czekoladowo...

Święta w moim domu kojarzą się z sernikiem i makowcem. Zrobiłam... ⇖ 19

Grejpfrut w akcji -...

Grejpfrut w akcji -...

Mili państwo z Oddbox dostarczaja nasza cotygodniowa dawkę... ⇖ 11

Szarlotka świąteczna

Szarlotka świąteczna

Składniki na ciasto:2 szkl. mąki pszennej2 jajka0,5 szkl. cukru100... ⇖ 10

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Pyszna, tradycyjna ryba po grecku podawana z warzywną pierzynką z... ⇖ 25

Francja - Kasztany po...

Francja - Kasztany po...

Klasyka francuskiej kuchni, czyli wołowina po burgundzku w... ⇖ 7

Miodownik bałajski -...

Miodownik bałajski -...

Miodownik bałajski – kuchnia podkarpackaMiodownik bałajski to... ⇖ 13

Piernik (dwa dni...

Piernik (dwa dni...

Piernik dwa dni dojrzewający.Koleżanki z pracy stwierdziły, że... ⇖ 69

Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM