Wszystkie przepisy z bloga :: majaskorupska.blogspot.com
Szybka i łatwa, tania i zdrowa, tarta z marchewką na... ⇖ 263
Kuchnia marokańska, którą zajmowałam się ostatnio,... ⇖ 209
Już po Świętach, wracam do rzeczywistości.Pracuję nad... ⇖ 242
To mój pomysł na sylwestrowy wieczór, babka ziemniaczana... ⇖ 258
Zima za oknami, przyszła całkiem niespodziewanie, ale... ⇖ 241
Drugiego dnia Świąt poziom przejedzenia jest już bardzo... ⇖ 230
Ostatnie chwile, jeszcze gotowanie, ostatnie porządki,... ⇖ 290
Brownie z solą jest doskonałe i prezentuje się pięknie.... ⇖ 225
Święta są cudowne, ale czas przed to istny koszmar. Jest... ⇖ 217
Każdy sernik to inna historia, a dzisiejsza będzie o... ⇖ 223
Nie przepadam za ciasteczkami. Zdecydowanie wolę kawałek... ⇖ 247
Zimową porą piekę zimowe ciasta. A moje ciasta zimowe to... ⇖ 246
Pamiętacie morwę? Nie widuje się jej już często. Nie... ⇖ 187
Kasza gryczana to świetny materiał wyjściowy do... ⇖ 226
Taka teraz u mnie potrzeba, jadania i pieczenia zdrowo.... ⇖ 238
Moim ulubionym warzywem jest burak, niezmiennie. Na słono,... ⇖ 249
Ciąg dalszy kuchni polskiej, czyli moje przygotowania do... ⇖ 253
Czy zupy i kremy też smakują Wam najbardziej jesienią i... ⇖ 205
Dzisiaj będzie już trochę świątecznie.Ale to tylko... ⇖ 263
Za parę dni poprowadzę warsztaty w Spot, to nic nowego,... ⇖ 231
Październik, a z nim początki i końce, początek zajęć... ⇖ 188
Moje ulubione buraki.Nie oglądam Masterchefa regularnie,... ⇖ 231
Im więcej biegam, tym bardziej dbam o to, co jem.Spalanie... ⇖ 227
Uważny czytelnik mojego bloga z pewnością zauważył,... ⇖ 242
Tarta Tatin to zdecydowanie jedna z moich ulubionych.Z... ⇖ 212
Jak głosi legenda, a wszystko działo się w połowie XIX... ⇖ 225
Nie lubię powrotów z wakacji. Pusty, zimny dom, bagaże w... ⇖ 216
Teraz czas na torcik.I to torcik z kremem, i w dodatku... ⇖ 213
Serniki mogłabym piec codziennie. To nie tylko ich smak... ⇖ 235
Dzisiaj kolejny pomysł na dynię i jeszcze raz wytrawny.... ⇖ 250
Pomidory lubię na wszystkie możliwe sposoby, przede... ⇖ 238
Nie będę się rozpisywała o walorach dyń, ich pięknej... ⇖ 230
Mimo, że nie jestem weganką, coraz bardziej podobają mi... ⇖ 266
O szarlotce sypanej słyszałam już dawno, nie lubię... ⇖ 240
Kuchnia Wysp nie cieszy się najlepszą opinią, uchodzi za... ⇖ 264
Śliwki, śliwki, byliście ostatnio na rynku? Stragany aż... ⇖ 207
Zupełnie przypadkowo trafiłam na warsztaty Mai Sobczak... ⇖ 266
Leniwa niedziela. Powoli, powoli budzę się do życia.... ⇖ 310
Muffiny zdecydowanie nie należą do moich faworytów w... ⇖ 255
Już się pojawia, jeszcze nie króluje, ale jest; dorodna,... ⇖ 235
Było u mnie ostatnio mnóstwo słodkości, czas zmienić... ⇖ 208
Dzisiejszy post będzie fotograficzny raczej niż tekstowy.... ⇖ 256
Kto nie lubi pleśniaka?A ja odkryłam pleśniaka całkiem... ⇖ 211
Czas na jabłka.Jabłka na słono i na słodko; tarty,... ⇖ 304
Podobnie jak timballo, tradycyjna sycylijska potrawa... ⇖ 316
Hungry Monk i kultowe banoffi pie - deser z bananami - to... ⇖ 198
Kolejny pomysł na bób, tym razem będzie to zupa; gęsta,... ⇖ 194
Codzienne bieganie wymaga od biegacza bardzo dobrzej... ⇖ 294
Znacie lody o wdzięcznej nazwie cassaty? Kula lodów... ⇖ 213
Macie ochotę na kruche ciasto z owocami leśnymi? A jeśli... ⇖ 311
Mam wątpliwości co do nazywania tego dipu hummusem.... ⇖ 199
Pieczenie serników to moja pasja i podobno udają mi się... ⇖ 233
Gorąca aura za oknem, zapraszam w podróż kulinarną na... ⇖ 236
Tropikalna pogoda, a więc dietę trzeba dostosować do... ⇖ 205
Kuchnia Sycylijska mnie urzekła.Myślę, że każdy, kto... ⇖ 343
Przygotowując warsztaty z kuchni libańskiej postanowiłam... ⇖ 221
Każda tarta to zupełnie inny wypiek, nawet jeżeli jest... ⇖ 240
Kolejny piękny kolor lata to zieleń bobu.Bób smakuje... ⇖ 208
Dla mnie kolor lata to przede wszystkim kolor morelowy,... ⇖ 196
Niedzielny poranek, wolny, leniwy, już po śniadaniu, a... ⇖ 237
15go lipca poprowadzę w Spot Poznań warsztaty z kuchni... ⇖ 259
Jak ja lubię takie tarty, ciemny spód, waniliowa masa... ⇖ 226
Dzisiaj krótko i do rzeczy.Czekam mnie trening biegowy,... ⇖ 210
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1755
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 885
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 842
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 570
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 484
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 465