Wszystkie przepisy z bloga :: majaskorupska.blogspot.com
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 256
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 185
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 258
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 206
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 181
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 239
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 251
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 238
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 252
I znowu kolejny skubaniec, wiem, znowu. Po pierwsze, jest... ⇖ 1023
Kiedy masz banany, które pokrywają się już brązowymi... ⇖ 252
Możecie mi wierzyć albo nie, ale do zeszłej jesieni,... ⇖ 304
Jeżeli jeszcze nie przejedliście się piernikiem, ja nie... ⇖ 325
Nie jestem szczególną wielbicielką kremów, wolę zupy,... ⇖ 324
Bułeczki to mój ulubiony wypiek, upiekłam ich mnóstwo i... ⇖ 319
Piekłam piernik, do którego potrzebowałam tylko białka,... ⇖ 441
Czy ciasto marchewkowe jest świąteczne? Dla mnie bardzo,... ⇖ 367
Lubię pisać, ale dzisiaj z czasem słabo, mimo, że to... ⇖ 358
Czy zimowa pora to czas na pieczenie szarlotki? Nie wiem... ⇖ 414
Dawno mnie tu nie było, na moje usprawiedliwienie mam to,... ⇖ 986
I znowu była długa przerwa na blogu. Na blogu i nie... ⇖ 868
Ciągle pracuję nad i poszukuję przepisów na wypieki... ⇖ 336
Nigdy do teraz nie jadłam ani orzechowca ani miodownika.... ⇖ 407
Moje ulubione pieczywo śniadaniowe to zdecydowanie... ⇖ 236
Najbardziej lubię ciasto wilgotne, czekoladowe, kremowe,... ⇖ 244
Jeżeli chcesz szybko upiec coś pysznego, coś do kawy, i... ⇖ 215
Z niektórymi potrawami muszę poczekać na TEN dzień,... ⇖ 189
Chleb żytni na zakwasie ma, niewątpliwie, ogromne walory... ⇖ 185
To cudowne letnie ciasto pachnące Francją, Prowansją,... ⇖ 196
Weekendowe pieczywo może być inne niż to codzienne.... ⇖ 223
To taka tarta, którą można jeść bez końca. Ciasto... ⇖ 204
To było znowu to, nagły przypływ ochoty na chałkę, ale... ⇖ 185
Niezależnie od tego, ile mam pracy, warsztatów czy innych... ⇖ 284
Kiedy wpadam w wir warsztatów, nie starcza mi czasu na... ⇖ 194
To prawdziwa uczta dla wielbicieli czekolady, jak ja.Nie... ⇖ 176
Muszę odpocząć od ciast drożdżowych, bo ostatnio było... ⇖ 202
Po pierwszych udanych jagodziankach nabrałam takiej ochoty... ⇖ 195
To takie herbatniki, które chyba każdy zna i lubi. Poza... ⇖ 200
Przepisy czekają na opracowanie, u mnie w kuchni zawsze... ⇖ 210
Pavlova to deser, który u nas zrobił ogromną karierę,... ⇖ 186
Kto nie lubi tarty, a szczególnie tarty z owocami. Maliny,... ⇖ 185
Skubaniec czy też inaczej pleśniak, to to samo, ciasto... ⇖ 167
Tak właśnie, z maślanego ciasta, i nie ma tutaj innej... ⇖ 206
Chleby na zakwasie są najlepsze, niezaprzeczalnie. Jednak... ⇖ 194
I znowu najlepszy? Tak, z całym przekonaniem mogę to... ⇖ 189
Jest parę ciast, które są dla mnie top, do nich należy... ⇖ 214
Lemon curd to już kultowy krem cytrynowo żółtkowy. To... ⇖ 266
To pieczywo francuskie nie wymaga długiego wyrastania,... ⇖ 174
Galette to najlepszy sposób na wykorzystanie owoców,... ⇖ 202
Wiem, kilka dni temu był placek, z pewnością zapytacie:... ⇖ 207
Ciasta drożdżowe w stylu chałki czy brioszki mają... ⇖ 173
Brzmi francusko, czyli pomyślicie, trudne, a wcale nie.... ⇖ 168
Chociaż chleby włoskie mają wiele odmian, to bardzo,... ⇖ 232
Nie jestem wielką znawczynią i miłośniczką kuchni... ⇖ 206
Castagnole to po włosku kasztany, bo te małe pączki są... ⇖ 242
To z całą pewnością moje najlepsze muffiny, bananowe i... ⇖ 262
Wiecie, że rabarbar to warzywo, a dokładnie bylina? Ma... ⇖ 177
Kiedy nie macie pomysłu na obiad czy kolację, a macie... ⇖ 192
Dzisiaj przepis nie dietetyczny, nie wegański czy... ⇖ 217
A ja ciągle poszukuję idealnej receptury na kruche ciasto... ⇖ 216
W ostatnim poście pisałam o mojej nietolerancji glutenu,... ⇖ 236
Kiedy masz trochę tego i tamtego, a musisz zrobić coś na... ⇖ 208
Kiedy mam świeżą dynię, najlepiej Hokkaido, zawsze mam... ⇖ 193
Bardzo lubię ten przepis. To przepis Enriki Della Martira,... ⇖ 212